Idrottsskador

Idrottsskador

Idrottsskador är frustrerande för den som råkar ut för det. Det är viktigt att man tar hand om och behandlar skadan på bästa sätt för att kunna komma tillbaks så bra och snabbt som möjligt. Vissa idrottskador läker snabbt med bra behandling medan andra innebär att säsongen är över. Vissa idrottskador innebär att hela ens idrottskarriär är över.

Vanligaste idrottsskadorna

Den absolut vanligaste idrottsskadan är en knäskada, men även skador på fotleden och axeln inträffar ofta. Omkring 80% av alla idrottskador uppstår på grund av överbelastning.

Hur uppstår idrottskador?

En del skador är akuta skador som ledbandsskador, bristningar eller frakturer men för de allra flesta idrottskador är orsaken överbelastning. Man brukar tala om inre och yttre faktorer där de inre faktorerna exempelvis är svaga muskler, dålig balans, övervikt, stelhet och ålder. De yttre faktorerna är relaterade till hur man tränar, hur mycket man tränar och hur ofta man tränar. Exempelvis kan idrottsskador uppstå vid för tung belastning, för hastiga rörelser, dålig teknik, för lite återhämtning osv. Att man börjar träna för tidigt och för mycket efter en idrottskada är en vanlig orsak till varför skadan kommer tillbaks.

Rehabilitering av idrottskador i Göteborg

Kontakta oss på Göteborgs Naprapat & Idrottsskadeklinik för rådgivning eller boka en tid för undersökning så en naprapat i Göteborg kan titta på din idrottsskada och bedömma vilken behandling som är bäst för just dig. Rehab och behandling av en idrottskada är precis som orsaken till den, beroende av yttre och inre fakturor.  

Rehabiliteringsövningar