Nackspärr

Nackspärr

Att ha nackspärr är verkligen inget kul. Du kanske har legat konstigt eller gjort en snabb rörelse med huvudet och plötsligt får du ont och blir stel i nacken så du inte kan vrida huvudet. Nackspärr orsakas av att du får kramp i nackmusklerna. För de flesta går det onda i nacken över av sig själv inom ett par dagar eller en vecka. Men det är inte alla som kan vänta ut det. Speciellt inte om du idrottar på hög nivå eller har ett arbete där du måste kunna röra på huvudet.

Hjälp mot nackspärr i Göteborg

Har du fått nackspärr i Göteborg och lider mycket av det eller om du inte har tid att vänta ut det så kan du få professionell hjälp och behanding av oss på Göteborgs Naprapat & Idrottsskadeklinik.  

Behandla nackspärr själv

Kroppen mår bra när den får röra på sig för det ökar blodcirkulationen och gör att läkningen går fortare. Undvik dock rörelser som gör ont när du behandlar nackspärr. Värme kan ofta lindra nackspärr så linda något varmt runt halsen eller sjunk ned i ett varmt skönt bad. Smärtstillande läkemedel som innehåller paracetamol eller ibuprofen brukar hjälp mot smärtan.

Hur kan jag förebygga nackspärr?

Du kan förebygga nackspärr, precis som med allt annat, med motion och styrketräning. Det är viktigt att du sitter och står i rätt ställning när du arbetar eller ser på TV. Se också till att du kan ligga och sova bekvämt på natten, med fördel i din säng och inte halvliggandes i soffan.